Nieuws|20 februari 2015 15:05

Verbeter je hersenconditie

Vandaag de dag weten we dat bepaalde activiteiten zowel, negatief als positief, invloed hebben op onze hersenen. Er zijn zelfs een paar trucs die je kunt doen waardoor de conditie en functioneren van je hersenen optimaal blijven. Ik heb er drie voor jou die je zeker moet proberen!

1. Wandelen
Voldoende beweging, zoals wandelen, vermindert voor 60% de kans op dementie.
Intensief sporten is niet nodig, 3 kilometer wandelen per dag is voldoende!

2. Iets nieuws
Naarmate we ouder worden belasten we onze hersenen niet zoveel als vroeger op school bijvoorbeeld. Om onze hersenen in top conditie te houden moeten we de hersenen blijven uitdagen. Dit kun je het beste doen door een nieuwe taal te leren, een nieuwe dans of een nieuw muziekinstrument leren bespelen. Deze activiteiten hebben invloed op het concentratievermogen in de hersenen en zullen hierbij helpen.

3. Geef je lichaam rust
Uit onderzoek blijkt dat er tijdens onze slaap veel positieve dingen gebeuren in onze hersenen die van belang zijn. Daardoor is slaap een belangrijk onderdeel van ons leven. Door de komst van internet lijken wij er 24/7 mee bezig te zijn, waardoor wij weinig slapen en niet goed luisteren naar de signalen van ons lichaam. Onderzoek toont ook aan dat zo’n 8,5 uur slaap per dag essentieel is voor de conditie van onze hersenen.

U kunt niet reageren