Nieuws|12 december 2011 15:07

Stressmanagement

Stress hoort bij het leven, een beetje stress is zelfs goed voor je. Negatieve stress kun je grotendeels voorkomen met de juiste training en voorbereiding. Wanneer je op langere termijn goed kan leren om te gaan met stress zorgt dat ervoor dat je je ambities waar kunt maken.

Uit onderzoek is gebleken dat grote hoeveelheden stress schadelijk is voor de meeste mensen, het beïnvloed de gezondheid, gemoedstoestand en de productiviteit nadelig, terwijl andere (denk aan de olympische atleten) juist ongelooflijk goed presteren in stressvolle situaties. Wat is stress en hoe kunnen we er het beste mee om gaan?

Er blijken 4 uitgebreide, trainbare sets van vaardigheden te zijn die mensen kunnen gebruiken om stress aan te pakken;
*) Oorzaakmanagement: de oorzaken van stress wegnemen.
*) Relaxatie: ademhalingsoefeningen en meditatie.
*) Gedachtemanagement: terug denken aan de gebeurtenissen, ze anders invullen zodat ze je niet meer storen.
*) Voorkomen: je leven plannen en leiden met als doel om alle stressfactoren te vermijden.

Stress is niet alleen afhankelijk van het voorval waar de stress uit ontstaat, zo is een lange file niet altijd even stressvol. De ene dag staan we er fluitend in, terwijl we ons in dezelfde file 24 uur later -bij wijze van spreken- kunnen opvreten,. Het verloop van de dag, het weer, en alle andere overige factoren hebben invloed op onze stressfactor.

Bij MEC training en advies geven ze stressmanagement trainingen, in deze training leert u, wat stress betekent, wat stressfactoren zijn en de effecten daarvan. U leert effectief om te gaan met werkdruk en stressvolle situaties tijdig te herkennen. Ook leert u, hoe u op dit soort situaties in kunt spelen op een gezonde en daadkrachtige manier. U krijgt inzicht in uw eigen stressfactoren en u leert de balans te vinden in uw werkomgeving. Als u de training individueel en als open inschrijving wilt boeken dan bedragen de kosten hiervoor € 550,- per persoon inclusief materiaal en exclusief BTW en horeca-arrangement.

U kunt niet reageren